Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Veilingen

De woningmarkt kent twee soorten veilingen: de executieveiling en de vrijwillige internetveiling. De executieveiling gebeurt in opdracht van de bank of Belastingdienst en komt voor bij grote schulden. Bij een vrijwillige veiling wordt uw woning via internet verhandeld.

Vrijwillige veiling

Bij een vrijwillige veiling biedt u uw woning aan voor een lagere prijs, dan gebruikelijk. Wanneer op uw aanbod wordt geboden, stijgt de prijs van de woning tot misschien wel de waarde die u in gedachten had. Een vrijwillige veiling is geschikt wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht en u uw oude woning wilt verkopen. De oude woning kunt u namelijk op de door u bepaalde (veiling)datum verkopen.

Executieveiling

Bij een executieveiling heeft u als verkoper geen invloed meer op de prijs en de opbrengst is relatief laag. Wanneer u met een executieveiling te maken heeft, ervaart u nog jarenlang de gevolgen. Een executieveiling moet u altijd proberen te voorkomen. Heeft u een vermoeden dat uw bank of de Belastingdienst een executieveiling wil uitvoeren op uw huis, schakel dan direct Bloemendaal makelaars te Enkhuizen in. Probeer met advies van Bloemendaal makelaars in overleg te treden met de bank of Belastingdienst om afspraken te maken tot een gewone verkoop.

Laten we beginnen met de basisgegevens
Adres te verkopen woning
Correspondentieadres