Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Betrouwbare taxatie door Bloemendaal makelaars / taxateurs in regio Bovenkarspel en Enkhuizen.

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen.

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw VBO makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

Wat komt er bij een taxatie kijken?

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw VBO makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

  • De staat van onderhoud van de woning.
  • Inhoud en oppervlakte.
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond (bijv. recht van overpad, erfpacht).
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging.
  • Bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling.
  • Vraag en aanbodverhouding in de markt.
  • Bestemmingsplan
  • De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide objecten-database kan de makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.

Taxatie-instituut

Als extra zekerheid kan de makelaar/taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. Bepaalde banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht. De meeste makelaar/taxateurs werken samen met het validatie instituut NWWI, dat mede door de VBO is opgericht.

Bij taxaties voor woningfinanciering welke door het NWWI worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.

Een goed gevoel

Met een VBO-makelaar houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de gedragscode en de permanente opleidingen van de VBO wordt uw woning getaxeerd door een echte professional.

Wij zijn aangesloten bij:

aangesloten bij - vbo
aangesloten bij - funda
aangesloten bij - vastgoedcert
aangesloten bij - NRVT register taxateur
aangesloten bij - nwwi
aangesloten bij - pyber